You are here
Home > Bezin eer ge begint

Een puppy kopen? Ben je wel heel zeker?

Een puppy kopen moet een weloverwogen beslissing zijn. Een hond in huis nemen heeft een grote impact op uw gezinsleven, uw vrijetijdsbesteding en op uw budget. Bijkomend zal u voldoende tijd moeten vrijmaken voor uw trouwe vriend. Veel zaken om over na te denken. Kijk daarom naar onderstaande gratis video’s met als titel “bezin eer ge begint”

 

Een puppy kopen kost meer dan enkel de aanschafprijs

Een puppy kopen heeft een impact op uw budget. Staar uw niet blind op de aankoopprijs want net zoals bij het kopen van een wagen tikken de jaarlijkse onderhoudskosten snel door en zal uw hond u meer kosten naar het einde van zijn leven toe. Als je even alles in rekening neemt, kost een grote gezinshond al snel een 10.000 euro. Een kleine hond zal aftikken op 7.000 euro. Vaak hebben mensen een veel lager bedrag voor ogen als ze een puppy kopen.

Impact op uw vrijetijdsbesteding.

Een puppy kopen heeft een impact op uw tijd. Het opvoeden van een puppy is een tijdsintensieve periode, maar ook nadien zal uw hond uw tijd blijven opeisen. Anders dan vele andere huisdieren stopt het niet bij de loutere verzorging. Een van de reden dat honden duizenden jaren geleden zijn gedomesticeerd, is dat honden ons gezelschap verkiezen boven dat van soortgenoten. Quality time doorbrengen  met ons is voor een hond even belangrijk dan eten krijgen. Deze interacties beperken zich niet tot elke dag een ‘blokje om’.  Een gemis aan voldoende menselijke interactie is een vaak voorkomende oorzaak van probleemgedrag.

Verlatingsangst: oorzaak nummer 1 van probleemgedrag

Onze maatschappij is opgebouwd rond een systeem van tweeverdieners. Dit betekent dat vaak beide partners uit werken gaan. Het resultaat is dat uw hond vaak alleen zal zijn.  Een van de reden dat we een hond kopen, is dat het voor beide partijen leuk is om in mekaars gezelschap te vertoeven. Echter de keerzijde hiervan is  dat het ‘alleen zijn’ vaak als heel onprettig wordt ervaren zeker in hoofde van de hond.

Daarom dat een puppy leren alleen zijn, een heel belangrijk onderdeel is van mijn opvoedingsprogramma ( zie puppy leren alleen zijn). Besteed hier voldoende aandacht aan want verlatingsangst creëert enorm veel gedragsproblemen. Kijk zeker eens naar de video die is uitgezonden op de Britse TV over deze problematiek.(klik hier voor de video)

 

Met bovenstaande gratis video wil ik het kopen van een puppy zeker niet afraden maar mensen sensibiliseren om goed na te denken alvorens men een puppy koopt. De hondenasiels zitten propvol met honden waar deze oefening onvoldoende is gebeurd.

 

“Dank u voor de video’s, een aanrader voor iedereen die zijn puppy goed wil opvoeden!” [Viviane Ramsdam]
Viviane Ramsdam

Deze lezing is gratis!


Top