You are here
Home > puppy-tv-video-4

Het belang van het spelen met jouw puppy

Het opvoeden van een puppy is keihard werken. We moeten de puppy gewoon maken aan zijn bench, hem leren alleen zijn, hem zindelijk krijgen,…. Het gevaar van dit serieuze werk is dat men vaak vergeet te spelen met de puppy. Vergis uw niet! Dat spel is een heel belangrijke component in de hondentraining die vaak pas later wordt opgestart.

Hondentraining

Alles draait in hondentraining om motivatie. Een hond zal met veel plezier voor u werken als je hem motiveert met de juiste beloningen. In de eerste maanden zijn pups vooral gemotiveerd door voeding, maar gaandeweg stijgt spel naar de eerste plaats. Kijk maar eens op YouTube naar professionele hondentrainers. Allen maken ze gebruik van spel om hun honden te belonen.

Spelen met een puppy heeft bijkomende dimensie. Het spelen met een puppy staat nooit op zich. Jij als baasje maakt een essentieel onderdeel uit van dat spel. Hierdoor zal uw aanwezigheid als het ware een motivatie op zich gaan vormen voor jouw hond. Het resultaat van spel is dat jouw hond meer aandacht zal geven aan jou. U wordt na verloop van tijd als het ware belangrijker dan de omgeving.

Hoe spelen met jouw puppy?

Je kan verschillende spelletjes spelen met jouw hond, maar in het algemeen staan trekspelletjes met voorsprong op nummer 1. Honden zijn geen prooidieren maar jagers. Het achtervolgen en het bijten zit er als het ware ingebakken.

De tandjes van pups zijn gevoelig. Als speelgoed neem je best dus een touw in een zachte materie. Vaak gebruik ik hiervoor fleece.

In deze aflevering van puppy TV ga ik dieper in op het belang van spel in de opvoeding van uw puppy

Terug naar het overzicht

Top