You are here
Home > socialisatie

Een puppy opvoeden begint bij een goede socialisatie.

Een puppy opvoeden betekent dat je hem moet voorbereiden op een leven tussen mensen. Dit betekent dat je jouw puppy zal moeten leren omgaan met allerhande prikkels uit de mensenwereld. Een puppy bezit de wonderlijke kracht om zich ongelofelijk snel en makkelijk te integreren in onze wereld. Dit betekent echter niet dat wij als puppybaasjes  op onze lauweren kunnen rusten. Onze honden hebben het vermogen snel te  socialiseren, maar het is aan ons om dit vermogen optimaal tijdens de socialisatiefase te benutten.

 

 

Uw puppy opvoeden: een race tegen de tijd

De tijd dat je als puppyeigenaar hebt om jouw hond te laten wennen aan onze wereld, is kort. Een puppy opvoeden, is elke dag opnieuw werken, maar voor de socialisatie heb je maar enkele weken tijd.

Door de meeste experts ( John Bradshow – Dit is de hond ) wordt geopperd dat de socialisatiefase een einde neemt  na 12 tot 14 weken.  We moeten dus snel en efficiënt handelen. Besef dat we in de eerste levensweken na de aankomst van onze puppy overvallen worden  met een waslijst aan opdrachten  zoals:

onze puppy zindelijk maken

– onze puppy trainen

– benchtraining

–  …

Je doet er dus goed aan een socialisatieschema bij de hand te hebben zodat je niets overslaat. In bovenstaande video vind je het socialisatie-schema dat ik gebruikt heb bij de opvoeding van mijn puppy.

 

Vermijd zoveel mogelijk negatieve ervaringen tijdens de opvoeding van uw puppy. 

Tijdens de socialisatiefase hebben positieve ervaringen een lange termijneffect, maar besef dat dit ook geldt voor negatieve ervaringen. Bouw tijdens de opvoeding van uw puppy een goeie vertrouwensband op. Zodat bij angst deze laatste op uw steun kan rekenen. Dit zal enkel lukken als er vertrouwen is tussen jullie. Het opbouwen van een band duurt meestal enkele dagen. Kijk even naar mijn bovenstaande video, ik ga hier dieper op in.

 

Gratis video over de puppyopvoeding.

Kortom, begin de opvoeding van uw puppy goed voorbereid en met een gestructureerd plan. Improviseren is leuk en spannend maar je laat het best achterwege als je een hond opvoedt. Ik heb vele mensen geholpen in de opvoeding van hun hond en ik deel met jullie graag deze gratis video!

 

Proficiat met je prachtige filmpjes. De filmpjes hebben ons ontzettend goed geholpen! [Stijn Michiels]
Stijn Michiels

Deze lezing is gratis!


Top