You are here
Home > puppyopvoeden.be > Met Olly naar een workshop detectie!

Met Olly naar een workshop detectie!

Vandaag, 21/08 deed ik mee aan een workshop detectie. Detectie is niet meer dan een bepaalde geur kunnen onderscheiden van andere geuren en deze dan aanduiden.

Je ziet het zo vaak. Een hond wordt ingezet om verboden middelen te vinden. Ratten worden ingezet om mijnen te detecteren zodat een gebied kan ontruimd worden. Honden en andere dieren worden ingezet om Tbc of andere bacteriën te detecteren. De mogelijkheden zijn echt enorm.

Vooraleer we dat kunnen met Olly zullen we best eerst  wat oefenen… Deze workshop werd gegeven door de Belgian Scent Academy:  http://belgianscentacademy.com/.  Nick en Geert van de  Belgian Scent Academy zijn mij niet onbekend. Ik ben in het verleden, onder hun deskundig advies  reeds gaan speuren met Juna. Beiden zijn zeer aangename mensen met bakken ervaring.

In de 3 uur durende workshop werd er gespeurd op voeding. Later,  kunnen we de snoepjes  linken aan een specifieke geur  zoals kruidnagel, tabak, fazant :-), …

Olly deed het goed maar was snel  vermoeid. Het vraagt heel veel mentale inspanning van de hond om zijn neus te gebruiken.  Meestal  zijn de honden na een aantal “runs” stikkapot.

Geniet van onderstaande filmpjes. Je ziet in onderstaand filmpje dat Olly zijn pootje gebruikt om aan te duiden dat hier in de box iets lekkers zit.

Kijk zeker eens naar de site van http://belgianscentacademy.com  en neem zeker eens deel aan een workshop. Een aanrader!

 

Categorieën

Meer artikels

Test je hond op verlatingsangst
Als puppycoach heb ik ervaren dat veel mensen niet weten wat hun pup of  hond doet indien ze overdag uit
Read more.
Hond vergiftigd door berkenboom
Deze week op facebook een geval gelezen van hondenvergiftiging door Berken.  Berkenbloemen ( die staafjes) bevatten xylitol. Ongevaarlijk voor mensen
Read more.
Olly is één jaar! Hip Hip Hoera
Olly is recent één jaar geworden. Vele klanten van puppyopvoeden.be vroegen me hoe Olly er vandaag uitziet. Hierbij enkele mooie
Read more.
Top