You are here
Home > in het nieuws > Kennel met 160 honden… wat????

Kennel met 160 honden… wat????

Een aantal maanden geleden kwam  ik een artikel tegen van een brand waarbij 40 honden de dood vonden. Het ging om een kennel in Meerle.  Mijn aandacht werd getrokken door de hoeveelheid honden die aanwezig waren.

De brandweer kon ¾de  van de 160 honden redden. De overige 40 honden overleefden de brand niet. Jezus mensen,… 160 honden.

Zonder alles over het incident te weten kan ik mij niet van het idee ontdoen dat het onmogelijk is om te zorgen voor 160 honden. Je kan 160 honden wel eten en drinken geven maar  honden hebben nu eenmaal nood aan meer dan enkel eten en drinken. Emotionele en intellectuele stimuli zijn echt een must voor honden.

Het is spijtig dat zulke zaken in België nog kunnen bestaan. Laat ons hopen dat minister Ben Weyts sommige zaken anders zal aanpakken dan zijn voorgangers. En laat ons vooral  hopen dat mensen bij zulke kennels geen honden meer kopen. Een business dat niet rendeert zal zeker verdwijnen ook zonder wetgevend initiatief.

artikel HLN

 

Categorieën

Meer artikels

Test je hond op verlatingsangst
Als puppycoach heb ik ervaren dat veel mensen niet weten wat hun pup of  hond doet indien ze overdag uit
Read more.
Hond vergiftigd door berkenboom
Deze week op facebook een geval gelezen van hondenvergiftiging door Berken.  Berkenbloemen ( die staafjes) bevatten xylitol. Ongevaarlijk voor mensen
Read more.
Olly is één jaar! Hip Hip Hoera
Olly is recent één jaar geworden. Vele klanten van puppyopvoeden.be vroegen me hoe Olly er vandaag uitziet. Hierbij enkele mooie
Read more.
Top