You are here
Home > in het nieuws > Ben Weyts… een held!

Ben Weyts… een held!

België krijgt een echte dierenpolitie. De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft bekendgemaakt dat de Dienst Dierenwelzijn uitgebreid wordt van 19 naar 30 voltijdbanen, en daarmee een volwaardige dierenpolitie zal worden. De nieuwe dierenpolitie zal meer en grondiger controles gaan uitvoeren, onder meer om de malafide puppyhandel een halt toe te roepen.

De Belgische Dienst Dierenwelzijn kreeg in 2015 maar liefst 3.551 meldingen binnen. Dit is een stijging van 85 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, waarmee de uitbreiding van de Dienst volledig gerechtvaardigd is. Per maand worden er in Vlaanderen zo’n 200 mishandelde of verwaarloosde dieren in beslag genomen.

Categorieën

Meer artikels

Test je hond op verlatingsangst
Als puppycoach heb ik ervaren dat veel mensen niet weten wat hun pup of  hond doet indien ze overdag uit
Read more.
Hond vergiftigd door berkenboom
Deze week op facebook een geval gelezen van hondenvergiftiging door Berken.  Berkenbloemen ( die staafjes) bevatten xylitol. Ongevaarlijk voor mensen
Read more.
Olly is één jaar! Hip Hip Hoera
Olly is recent één jaar geworden. Vele klanten van puppyopvoeden.be vroegen me hoe Olly er vandaag uitziet. Hierbij enkele mooie
Read more.
Top