You are here
Home > Opvoeding > Test je hond op verlatingsangst

Test je hond op verlatingsangst

Als puppycoach heb ik ervaren dat veel mensen niet weten wat hun pup of  hond doet indien ze overdag uit werken zijn. Eigenlijk is dat een beetje bizar want honden zitten vaak het grootste deel van hun leven alleen.

Het is essentieel voor de gezondheid van uw hond dat hij zich ok voelt als jij er niet bent. Als gedragsdeskundige heb  ik ervaren dat er veel verdoken verlatingsangst bestaat. Bij honden die non-stop blaffen wordt de diagnose snel gesteld, maar er zijn ook veel honden die lijden in stilte en deze honden worden vaak over het hoofd gezien.

Heel wat gedragsproblemen vinden hun oorsprong in verlatingsangst. Deze gedragsproblemen ontstaan omdat honden die zich niet ok voelen veel te weinig slapen met een chronisch slaaptekort als gevolg. Typisch aan deze honden is dat ze heel snel overprikkeld raken en snel hun zelfcontrole verliezen. Vanzelfsprekend is ook het impact op gezondheidstoestand nefast. Zo zie je heel vaak huid – en darmproblemen bij honden met verlatingsangst.

Een Britse studie in 2013 probeerde de verlatingsangst van honden in kaart te brengen. In de documentaire “ Dogs: Their Secret lives” werd een onthutsende vaststelling gedaan dat 85% van 40 geteste honden zich niet comfortabel voelden wanneer ze alleen waren. Iedereen zou eens de tijd moeten nemen om naar onderstaande documentaire te kijken. Echt een aanrader!!


Dogs – Their Secret Lives (Documentary in HD!!!) door ksr3

Deze documentaire heeft ervoor gezorgd dat alle pups die door puppyopvoeden.be worden begeleid een specifieke training krijgen in het alleen zijn.

Als belangrijkste tip kan ik meegeven dat je er goed aan doet om je hond eens te filmen als je er niet bent.  Door nieuwe technologieën kunnen we dit veel makkelijker doen dan vroeger. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de app “Manything”. Wat manything doet is jouw oude IPHONE of IPAD  hergebruiken als “camera op afstand”. Zo kan je jouw oude iphone ergens in huis positioneren en kan je vanop jouw werk even aanloggen en door de camera even naar je hond kijken. Nog cooler wordt het als jij jouw camera gaat gebruiken als bewegingsdetector. Eens jouw hond begint te bewegen, begint de camera automatisch te filmen en ontvang je een e-mail. Met de gratise versie geraak je al een heel eind. Manything is enkel beschikbaar voor Apple producten. Ik heb even gezocht en blijkbaar zijn er nog 2 apps die gelijkaardige diensten aanbieden waarvan één zeker toegankelijk is voor Android toestellen. Je ziet ze hieronder.

 

At Home Cinema 2016-05-17 20.16.52

 

 Manything2016-05-17 21.05.33
Presence 2016-05-17 20.15.57 

 

Categorieën

Meer artikels

Test je hond op verlatingsangst
Als puppycoach heb ik ervaren dat veel mensen niet weten wat hun pup of  hond doet indien ze overdag uit
Read more.
Hond vergiftigd door berkenboom
Deze week op facebook een geval gelezen van hondenvergiftiging door Berken.  Berkenbloemen ( die staafjes) bevatten xylitol. Ongevaarlijk voor mensen
Read more.
Olly is één jaar! Hip Hip Hoera
Olly is recent één jaar geworden. Vele klanten van puppyopvoeden.be vroegen me hoe Olly er vandaag uitziet. Hierbij enkele mooie
Read more.
Top